Указ Ющенка про розпуск Ради призупинили. БЮТ блокує ЦВК

Субота, 11 жовтня 2008, 11:19

Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це повідомив у суботу УНІАН народний депутат, представник БЮТ у суді Володимир Пилипенко.

За його словами, відповідне рішення було ухвалене Окружним адміністративний судом Києва в рамках адміністративного позову БЮТ до президента і Центральної виборчої комісії. Він наголосив, що суд також заборонив ЦВК проводити будь-які засідання, пов’язані з організацією позачергових виборів до ВР.

За словами Пилипенка, відповідний позов БЮТ був поданий у п’ятницю, одразу після опублікування указу глави держави.

Він також нагадав, що у п’ятницю ввечері указом президента з посади судді Окружного адмінсуду столиці було звільнено Володимира Келеберду, оскільки він нібито не мав повноважень розглядати позов БЮТ.

Пилипенко наголосив, що БЮТ зробить все, аби вже в понеділок суддя був поновлений на посаді, а посадовець, який готував указ президента про звільнення судді, був покараний.

"Це безпрецедентний випадок узурпації влади без відповідного рішення Ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії. Ми будемо ініціювати з’їзд суддів і Раду суддів, щоб дати оцінку діям президента", - заявив Пилипенко. Крім того, за його словами, БЮТ звертатиметься до міжнародних і європейських структур з приводу узурпації влади главою держави.

Як повідомили УНІАН джерела в ЦВК, на даний момент приблизно 40 депутатів від БЮТ знаходяться у приміщенні Центрвиборчкому і на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва не дають працівникам комісії вчиняти будь-які дії, пов’язані з організацією дострокових виборів.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News