Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко незаконно заарештував "білого лебедя" Колесникова?

Понеділок, 13 жовтня 2008, 16:22

Глава фонду "Антикорупція", автор книги "Донецька мафія" Борис Пенчук був арештований і "незаконно" утримується в слідчому ізоляторі міста Донецька, заявляє його адвокат.

"Сьогодні, коли Борис Пенчук знаходиться в слідчому ізоляторі міста Донецька, ми відчуваємо найбільшу загрозу його безпеці, через те, що проти нього сьогодні застосовується надмірна сила і психологічний тиск", - цитує слова виконавчого директора фонду "Антикорупція" Олексія Губського прес-служба організації.

За словами Губського в ніч на 9 жовтня Пенчук у примусовому порядку був доставлений у м. Донецьк "із застосуванням сили й узяттям під арешт", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим адвокат Пенчука Олександр Плохотнюк вважає, що затримання його підопічного "відбувалося неправомірно, бо для здійснення арешту Пенчука, його повинні були подати в розшук, а також сповістити про це адвокатам".

Крім того, за словами адвоката, права Пенчука "були цілком зігноровані і стосовно нього застосовували фізичну силу".

Також, за словами адвоката, "перенесення розгляду справи в донецький суд суперечити всім правовим нормам, згідно з якими справа Пенчука повинна розглядатися винятково в місті Києві".

У повідомленні також відзначено, що адвокати мають намір звернутися "як до правозахисних організацій, включаючи міжнародні, так і до представників влади".

Як повідомлялося, минулого тижня один з лідерів громадської компанії "ПОРА" Євген Золотарьов заявив на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, що в Києві невідомі схопили главу фонду "Антикорупція" Пенчука, посадили в машину і вивезли в невідомому напрямку.

У жовтні 2007 року екс-голова правління ВАТ ТЦ "Білий лебідь", глава фонду "Антикорупція" Пенчук заявив, що колишній міністр МВС України Юрій Луценко використовував його для фабрикації кримінальної справи проти одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колесникова навесні 2005 року.

У квітні 2008 року Генеральна прокуратура висунула Пенчуку обвинувачення в дачі хибних свідчень у справі одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колесникова.

Колесников був затриманий 6 квітня 2005 року за обвинуваченням у вимаганні передачі чужого майна з погрозою убивства. Справа стосувалася акцій донецького торгового центру "Білий лебідь".

Колишній директор торгового центру "Білий лебідь" Пенчук стверджував, що він і його родина були змушені продати за безцінь акції центру під погрозою смерті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...