Тимошенко набрехала, що оскаржила указ Ющенка?

Вівторок, 14 жовтня 2008, 15:06

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що її політична звернулася до КС з приводу неконституційністі указу президента про розпуск парламенту.

Про це вона заявила у вівторок під час прес-конференції.

"Депутати нашої фракції звернулися до суду, щоб довести, що указ президента є незаконним. Ми звернулися і до суду адміністративного, і до суду конституційного", - заявила Тимошенко.

"Ми звернулися до всіх судів, бо вважаємо, що указ виданий з порушенням конституції і на догоду тих, хто хоче сьогодні зруйнувати уряд, зруйнувати парламент і довести країну до політичного відчаю", - додала прем’єр.

Водночас, Українській правді стало відомо, що блок Тимошенко не звертався до КС на предмет відповідності основному закону указу президента про розпуск ВР.

За словами джерела, БЮТ звернувся з приводу тлумачення 90 статті Конституції про те, чи лишається ВР правомочною після оприлюднення указу про розпуск парламенту.

Друге питання, з яким БЮТ звернувся до КС, стосується норми закону про вибори, за якою виборчі комісії формуються представниками коаліції та опозиції на паритетних засадах.

БЮТ просив розтлумачити КС, як визначити, хто є представником коаліції, а хто – опозиції після розпаду самої коаліції.

"Жодного звернення з приводу неконституційності указу про розпуск парламенту не було", - додало джерело.

Як відомо, навесні 2007 року, коли президент розпускав Верховну Раду минулого скликання, Партія регіонів подавала до КС подання про неконституційність указу голови держави про дострокове припинення повноважень парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування