Ющенко хоче перенести суд по указу туди, куди БЮТ не добереться

Середа, 15 жовтня 2008, 10:19

Юристи секретаріату президента від імені глави держави Віктора Ющенка просять Вищий адміністративний суд дозволити розгляд Київським апеляційним адмінсудом апеляційної скарги СП по указу про вибори в приміщенні ВАС.

Як пише "Комерсант-Україна", звернення голові ВАС Олександру Пасенюку з проханням вирішити питання можливості розгляду КААС апеляційної скарги, поданої СП, у приміщенні ВАС вони направили у вівторок.

"Вищий адміністративний суд знаходиться під охороною Управління державної охорони. До того ж сьогодні (14 жовтня) вийшов указ президента, у якому внутрішнім військам доручено надавати допомогу управлінню держохорони", - сказав газеті начальник служби з представлення в судах інтересів президента Руслан Кирилюк.

"Та й у приміщенні ВАС набагато простіше забезпечити і пропускний режим, і порядок", - додав він.

Як відомо, Київський апеляційний адміністративний суд у вівторок мав слухати справу про законність призупинення Київським окружним адмінсудом дії указу президента про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів.

Однак колегія суддів, обурена "принизливим положенням", у якому опинився суд, роботу якого блокували депутати БЮТ, які стверджували, що на суд чиниться тиск іншою стороною, відклала розгляд справи до п'ятниці, 10:00.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...