СБУ хоче закрити "інститут російських провокаторів"

Середа, 15 жовтня 2008, 14:30

Служба безпеки направила в Міністерство юстиції матеріали для припинення діяльності української філії Інституту країн СНД.

Про це в середу заявив в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції в середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підтверджуємо, що СБУ направило в Міністерство юстиції України обґрунтовані матеріали, у яких ми просимо, відповідно до законодавства України, зняти реєстрацію, і таким чином, припинити діяльність філії так званого Інституту СНД", - сказав він.

Наливайченко підкреслив, що СБУ обґрунтовано вважає, що співробітники цієї філії в Україні, що виступили організаторами, у тому числі і конференції, що заперечувала факт Голодомору, мають нести адміністративну відповідальність, як це передбачено законодавством.

"Їхня діяльність на території Україна не повинна продовжуватися", - підкреслив в.о.голови СБУ.

Наливайченко також повідомив, що про це сповіщено і Міністерство закордонних справ України. В.о. голови СБУ зазначив, що його і міністра закордонних справ позиції з цього питання збігаються.

У цілому, говорячи про роботу СБУ по попередженню злочинів проти держави, Наливайченко зазначив, що спецслужба розслідує три кримінальні справи по сепаратизму: щодо громадської організації "Севастополь-Крим-Росія", за фактами сепаратизму на Закарпатті, а також у Донецьку.

Зокрема, за словами Наливайченка, в організацію "Севастополь-Крим-Росія", входять 12 осіб, двом з них заборонений в'їзд в Україну за зазіхання на територіальну цілісність держави.

"За наявними у кримінальній справі даними, фінансування однієї такої структури з боку їхніх патронів на території Росії досягає 0,5 мільйонів доларів на рік", - зазначив він.

Українську філію Інституту країн СНД очолює Володимир Корнілов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування