Росія обіцяє слухняно забрати свій флот у 2017

Неділя, 19 жовтня 2008, 11:53

Російський Чорноморський флот піде з Севастополя в 2017 році, якщо Україна не продовжить термін оренди військово-морської бази.

Про це заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі віце-прем'єр РФ Сергій Іванов.

Відповідаючи на питання, чи може він уявити собі Чорноморський флот де-небудь, окрім Севастополя, що був його основною базою з моменту створення 225 років тому, Іванов заявив: "Так, я легко можу уявити це після 2017 року. Чому ні, якщо уряд, який на той час буде при владі в Україні, не продовжить оренду?".

Разом з тим, він підкреслив, що Росія, зі свого боку, прагнутиме до такого продовження.

"Я люблю Крим, і навіть маю там родичів, але це проблема України, а не Росії", - сказав він у відповідь на питання про можливі дії Росії у випадку, якщо її флот попросять піти.

Іванов також відкинув припущення, що Росія може спробувати тим чи іншим чином відірвати від України Севастополь або навіть весь Крим після подій на Кавказі, назвавши їх "пропагандою в стилі холодної війни".

"Ми неагресивні. Ми визнали територіальну цілісність всіх колишніх радянських республік. Це відбулося ще в 1991 році. Таким чином, Росія не має територіальних претензій до жодної з пострадянських держав", - підкреслив він.

"Ми не плануємо починати війну або нападати на якусь країну. В даний момент Росія не веде жодної війни. Порівняєте це з тим, скільки воєн ведуть Сполучені Штати і Великобританія", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування