Пропозицію Тимошенко не оцінили ні в ПР, ні в НУ-НС

Неділя, 19 жовтня 2008, 22:18

Звернення прем'єр-міністра до народу свідчить про те, що Юлія Тимошенко в черговий раз знімає з себе відповідальність за ситуацію в країні.

Таку думку висловила заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" в неділю.

"Недільне звернення прем'єр-міністра до народу ще раз засвідчило виняткове вміння Юлії Тимошенко знімати з себе відповідальність за ситуацію в державі в найбільш критичні моменти. Відчувши, що наслідки її популізму ось-ось накриють економіку України як дев'ятий вал, вона вирішила пригадати про світову фінансову кризу", - сказала вона.

Коментуючи пропозицію прем'єра до лідерів парламентських фракцій про створення коаліції і переформатування під неї уряду, Герман підкреслила: "Юлія Володимирівна заговорила про широку коаліцію, з ідеєю якої Партія регіонів зверталася до неї незлічену кількість разів, а у відповідь чула одні лише образи".

Крім того, коментуючи заклик прем'єр-міністра покінчити з політичними війнами і зрадою, депутат нагадала про те, що лідер БЮТ сама відкликала голоси своєї політичної сили з законопроектів, проголосованих спільно з Партією регіонів. "Тимошенко тим самим зруйнувала нову більшість, яка вже погоджено голосувало в парламенті", - додала вона.

"Насправді, у Юлії Володимирівни на думці тільки одне - президентські вибори. Про це вона і обмовилася, закликаючи до створення коаліційного уряду, коли запропонувала всім "президентські посади", замість міністерських", - відзначила Герман.

Водночас народний депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна також не почула нічого нового в заяві Тимошенко.

"Це обставини, про які всім нам відомою. Нове лише те, що Юлія Володимирівна пропонує створити мега, суперкоаліцію, таку якусь величезну. Тільки я не зрозуміла, кого вона пропонує прем’єр-міністром такого мега, суперантикризового уряду", - сказала Ляпіна в ефірі Радіо "Свобода".

"Є логіка в тих висловлюваннях, які вона говорить, що під час кризи уряд, як ніколи, повинен бути тверезомислячий. В такому випадку просто треба його абсолютно змінити, і мусить бути якийсь прем’єр, який не буде учасником наступних виборів", - вважає депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування