Рада запрацювала. І вирішила... відпочити до п'ятниці

Четвер, 23 жовтня 2008, 16:40

Спікер Арсеній Яценюк закрив пленарне засідання у четвер після того, як депутати внесли до порядку денного засідання п’ятниці низку законопроектів.

Так, депутати проголосували за внесення до порядку денного засідання у п’ятницю законопроект про внесення змін до Держбюджету, що передбачає заходи щодо подолання наслідків світової фінансової кризи, а також питання фінансування виборів.

За таке рішення проголосувало 234 депутати, з них – 171 від Партії регіонів, 43 – від НУ-НС, 20 – від Блоку Литвина.

Водночас депутати включили до порядку денного урядовий законопроект про мінімізацію впливу світової фінансової кризи, а також альтернативні законопроекти, зокрема Партії регіонів.

Крім того, Верховна Рада включила до порядку денного законопроект уряду про внесення змін до Держбюджету та до деяких законодавчих актів.

При цьому, як зазначив Яценюк, розгляд цих законопроектів відбудеться у п’ятницю зранку, незалежно від наявності висновку комітету.

Після цього він оголосив про закриття пленарного засідання у четвер.

"Щоб зараз не претендувати на того, хто кращий Кличка, давайте закриємо засідання і завтра активно пропрацюємо на предмет того, щоб прийняти цей пакет законодавства, тому що нерезультативне голосування по цих законах або по низці з них може дуже дорого коштувати для економіки", - сказав Яценюк.

"Інше питання, в якій формі будуть прийняті ці акти законодавства, але їх необхідно приймати. Якщо завтра не буде погодження по проекту закону про мінімізацію світової фінансової кризи, то я також буду намагатися внести свої пропозиції для того, щоб знайти консенсус в залі на предмет прийняття цього закону. Це не закон для політичної сили, це закон для держави", - додав він.

Під час усіх голосувань представники БЮТ продовжували блокувати трибуну, проте президія була розблокована, що дало змогу Яценюку вести засідання.

Як відомо, протягом всього парламентського тижня БЮТ блокував роботу парламенту, протестуючи проти об’єднання питання про подолання фінансової кризи і фінансування виборів в один пакет.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News