"Фаїну" захопили 14-річні хлопці, які ніколи нікого не вбивали

Субота, 25 жовтня 2008, 17:51

У результаті переговорів вирішено питання про постачання на захоплене піратами українське судно "Фаїна" продуктів харчування та питної води.

Про це повідомляє в суботу прес-служба уповноваженого з прав людини, зазначивши, що Ніна Карпачова продовжує в Кенії переговори щодо звільнення судна.

Омбудсмен вважає, що переговорний процес щодо визволення екіпажу "Фаїни" увійшов у вирішальну стадію. Враховуючи ситуацію в Сомалі, де настав колапс держави як такої, у переговорному процесі досягнуто згоди щодо підключення ради племенних старійшин.

"Сьогодні відбулось засідання Ради старійшин того сомалійського племені у Хобіо, до якого відносяться пірати, що захопили "Фаїну". Хоча 14-18 річні пірати не дослухаються у всьому до старших, проте вони не можуть абсолютно ігнорувати позицію старійшин", - зазначає прес-служба.

Разом з тим, посол Сомалі в Кенії Мохамед Алі Нур запевнив Карпачову, що пірати ніколи не вбивають команду і ніколи не захоплюють вантаж. Жодного разу такого випадку не було.

За результатами активного переговорного процесу позитивно вирішено питання щодо постачання на судно продуктів харчування, зокрема олії, цукру, сухого молока і спагетті, а також питної води, оскільки іншого в тій частині Сомалі придбати неможливо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування