Яценюк проситиме Ющенка вгамувати Ляпіну з виборами

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 14:47

Спікер Арсеній Яценюк має намір зустрітися з президентом Віктором Ющенком для того, щоб переконати його відмовити свою фракцію від наполягання на розгляді питання про фінансування виборів разом з антикризовим законопроектом.

Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко на брифінгу у п’ятницю.

"Зараз Арсеній Яценюк поїде до президента, щоб переконати главу держави дати відповідну команду фракції (НУ-НС)", - сказав він, відповідаючи на запитання, яким чином буде вирішено питання наполягання НУ-НС на внесенні поправки щодо фінансування виборів до антикризового законопроекту.

"Зараз все залежить від президента, і ми сподіваємось, що переговори Яценюка з главою держави будуть позитивними", - додав Кириленко.

Він зазначив, що за умови зняття поправки Ксенії Ляпіної фракція БЮТ не блокуватиме трибуну і антикризовий законопроект буде ухвалено в цілому.

"Але якщо ця стаття (про фінансування виборів) з’являється в законі, міжнародна допомога не буде надана", - сказав Кириленко.

Крім того, він нагадав, що поправка Ляпіної не набрала достатньої кількості голосів, коли голосувалася як закон і він впевнений, що "цього разу вона набере ще менше голосів, ніж минулого разу".

На запитання, чому тоді БЮТ не хоче дати можливості НУ-НС проголосувати за цю поправку, Кириленко відповів:

"Треба суспільству сказати, хто є безумці в цьому залі. Шановні колеги, зупиніться! Голосів в залі не буде і в другий раз, але ми весь час будемо демонструвати суспільству, хто хоче руйнації країни, а хто хоче щось для неї зробити".

Водночас, за інформацією "Української правди", Яценюк станом на 15:45 не вийшов зі свого кабінету.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування