Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знову наїхала на Україну за Грузію

Субота, 1 листопада 2008, 18:52

Озброюючи Грузію і не бажаючи визнавати необхідність запобігання ремілітаризації цієї країни, Україна порушує міжнародні зобов'язання, заявляють в МЗС РФ.

"Здійснивши масштабні постачання озброєнь до Грузії і відмовляючись визнати необхідність запобігання ремілітаризації цієї країни, Україна і деякі інші держави ОБСЄ порушують вказані зобов'язання", - йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Андрія Нестеренка, якого цитує Інтерфакс.

Судячи з повідомлень ЗМІ, наголошується в коментарі, представник Держекспортконтролю України днями висловив здивування у зв'язку зі звинуваченнями в порушенні Україною міжнародних домовленостей, зокрема норм ОБСЄ, при постачаннях зброї до Грузії.

Він навіть заявив про те, що, мовляв, "1 жовтня Форум ОБСЄ у Відні підтвердив беззастережне право Грузії розвивати власні озброєні сили для захисту суверенітету і територіальної цілісності, знявши, таким чином, питання про можливість введення яких-небудь обмежень на експорт зброї до Грузії".

"В зв'язку з цим вважаємо необхідними відзначити, що ніяких подібних рішень ні 1 жовтня, ні в інші дні Форум ОБСЄ по співпраці в області безпеки не приймав", - заявляє Нестеренко.

"Навпаки, цього дня російська делегація розповсюдила проект рішення Форуму ОБСЄ, згідно з яким всі учасники Організації відповідно до їх зобов'язань неухильно утримувалися б від будь-яких прямих або непрямих постачань, продажів або передачі Грузії озброєнь і військової техніки, включаючи легку і стрілецьку зброю. Це рішення розповсюджувалося б і на надання Грузії матеріальних засобів військового призначення і на надання будь-якої допомоги, пов'язаної з військовою діяльністю", - підкреслює представник МЗС РФ.

Як наголошується в коментарі, "ряд делегацій, у тому числі і українська (але зовсім не Форум в цілому), при обговоренні цього проекту дійсно, як і раніше, висловилися в тому дусі, що, мовляв, Грузія володіє законним правом модернізувати свої збройні сили, що збройового ембарго відносно цієї країни немає і що встановлені для неї "стелі" по ДОВСЕ ще не вичерпані".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування