Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Убитий Ющенком суд ще трохи поживе

П'ятниця, 7 листопада 2008, 12:13

Окружний адміністративний суд Києва правомочний ухвалювати рішення до формування Центрального і Лівобережного адміністративних судів міста Києва.

Про це в п'ятницю на брифінгу заявив глава Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк, повідомляє Ліга.net.

Пасенюк пояснив, що наразі Окружний адміністративний суд Києва, відповідно до указу президента України, розформований, однак Центральний і Лівобережний адмінсуди міста Києва фактично ще не створені, і тому до початку їх роботи Окружний адміністративний суд правомочний ухвалювати рішення.

Крім того, глава ВАСУ відзначив, що рішення про розформування Окружного адмінсуду Києва було ухвалено вже давно, однак його розформування планувалося на початку 2009 року.

"Для нас це не було несподіванкою (розформування Окружного адмінсуду), але час був обраний невдало", - підкреслив Пасенюк.

17 жовтня президент Віктор Ющенко ліквідував Окружний адміністративний суд Києва і створив на його основі Центральний окружний адміністративний суд міста Києва і Лівобережний окружний адміністративний суд міста Києва.

Він скасував власний указ "Питання мережі і кількісного складу суддів адміністративних судів" від 13 жовтня 2008 року, яким був ліквідований Окружний адміністративний суд Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування