У Ющенка заговорили про демкоаліцію, але про вибори не забувають

Понеділок, 10 листопада 2008, 12:10

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський вважає, що шанси на об'єднання демократичних сил в парламенті є.

Про це Кислинський заявив в понеділок, повідомляє прес-служба секретаріату.

"Як свідчить позитивне голосування ВРУ антикризового законопроекту президента, шанси на об‘єднання парламентських сил перед лицем економічної кризи зберігаються. Сьогодні прийнятним є будь-який формат парламентської більшості – чи розширена демократична коаліція, чи коаліція у 300 і більше голосів", - підкреслив заступник глави секретаріату.

Він додав, що "сили, які підтримали президентський антикризовий законопроект, – БЮТ, НУНС і Блок Литвина – можуть і повинні розглядатися як партнери по коаліції.

"Чи буде така коаліція життєздатною? Багато залежить від врахування уроків минулого, починаючи зі збалансованості положень коаліційної угоди, яка має охоплювати ключові програмні положення усіх партнерів, – до безумовного виконання зобов‘язань, зафіксованих у коаліційній угоді, передусім, перед своїми виборцями", - зазначив він.

"Окремо слід виділити готовність сторін йти на поступки, у тому числі й щодо кадрових пропозицій від Блоку Литвина. Президентська команда готова до компромісів", – наголосив Кислинський.

"Шанс на політичне порозуміння, який дав президент, призупинивши виборчий процес, є реальним у цьому складі ВРУ. Марнування його на догоду персональним амбіціям політиків в умовах фінансової та економічної кризи є злочинним», – підкреслив Кислинський.

Він також додав, що за умов світової фінансової кризи та неспроможності уряду протистояти економічним викликам вирішення політичної кризи переміщається на нижчі позиції у порядку денному.

"Президент чітко розставив пріоритети: усі зусилля мають бути сконцентровані на подоланні кризових явищ в економіці. Виключно у такій логіці слід розглядати рішення про відтермінування виборів", - заявив він.

"На сьогодні все ще відсутні ознаки політичного оздоровлення, тому вибори відбудуться як тільки заспокоїться економічна ситуація", - водночас наголосив Кислинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування