Тимошенко починає "з чистої сторінки" з Путіним, а Ющенко "не має ресурсу"

Вівторок, 11 листопада 2008, 07:33

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко знову звинуватила президента Віктора Ющенка у базуванні на "особистих інтересах", коли він намагається все ж досягти своєї мети – проведення дострокових парламентських виборів в Україні.

Про це вона заявила в інтерв’ю швейцарській газеті "Tribune de Genève".

Сама Тимошенко виступає різко проти цього, про що вона знову нагадала в інтерв’ю, опублікованому 8 листопада.

Тимошенко чітко заявила швейцарському виданню, що вона вважає зручним для себе залишатися на посаді прем’єра до наступних президентських виборів і вести переговори про створення в нинішньому парламенті нової коаліції.

Вона додала, що в нинішній ситуації, є два виходи – разом боротися з фінансовою кризою, або руйнувати країну політичним суперництвом.

"Що стосується мене, то я вирішила наблизитись до президента та його фракції в парламенті, щоб разом шукати вихід з ситуації. Нам потрібно демократична коаліція з прихильниками президента для того, щоб боротися з кризою. Зараз не буде ефективною будь-яка інша конфігурація для про європейської стратегії, яку я захищаю", - сказала Тимошенко.

Вона також зазначила, що Ющенко висловлюється проти коаліції НУНС, БЮТ та Блоку Литвина.

Прем’єр також стверджує, що Ющенко вже не має ресурсу для проведення консолідованої зовнішньої політики України, саме коли Києву, на її думку, необхідно, на противагу вступові до НАТО, більше орієнтуватися на вступ до ЄС та інтеграцію "в європейську систему безпеки".

Вона також висловила сумнів в тому, що в грудні Україна приєднається до Плану дій щодо членства в НАТО. "Керівники НАТО самі нам казали, що за таких обставин, без сумніву, для нас не буде місця в ПДЧ в грудні", - зазначила вона.

Тимошенко також визнала, що уряд змушений буде, щоб подолати економічну кризу, значно скоротити адміністративні витрати та серйозно обмежити соціальні програми.

У розлогому інтерв’ю швейцарській газеті Тимошенко не змогла приховати задоволення своїми чотиригодинними переговорами з російським прем’єр-міністром Володимиром Путіним і наголосила:

"Ми зараз вибудовуємо наші стосунки на новій основі ..., з чистої сторінки... я налаштована тут оптимістично".

Радіо "Свобода",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...