Яценюк просить звільнити його руками, а БЮТ захистив його своїми тілами

Вівторок, 11 листопада 2008, 12:57

Спікер Арсеній Яценюк закрив ранкове пленарне засідання до 16 години.

Про це він сказав з трибуни парламенту, оточеної БЮТівцями, після того, як відмовився ставити на голосування постанову про своє звільнення.

"Я з великим задоволенням поставив би на голосування цю постанову, але ви бачите, що її поставити неможливо", - сказав він.

При цьому Яценюк заявив, що регламент вимагає особливу процедуру голосування за це питання – не картками в залі, а бюлетенями.

"Нагадую, Партія регіонів вимагала за призначення прем’єра руками. Голосували руками? Голосували. Партія регіонів вимагала голосувати бюлетенями (за обрання спікера). Голосували бюлетенями? Голосували", - сказав він.

"Для того, щоб розблокувати роботу парламенту, я пропоную сьогодні провести процедуру голосування (бюлетенями). На це ви потратите максимум годину. Країна має знати своїх героїв", - додав Яценюк.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко також пояснив блокування трибуни намаганням БЮТ не допустити голосування за постанову про звільнення Яценюка картками.

"Шабашу не буде. Буде те, що передбачено регламентом. Ми обирали голову бюлетенями, тому шикуйтеся в чергу за бюлетенями", - сказав Кириленко "регіоналам", які вимагають поставити на голосування постанову про звільнення Яценюка.

Цю позицію БЮТ підтримала також фракція НУ-НС. "Наша Україна" відставку спікера Яценюка не підтримає", - сказав лідер НУ-НС В’ячеслав Кириленко.

У свою чергу "регіонал" Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів наполягає на зміні форми голосування за це питання – з голосування бюлетенями на голосування картками.

"Коли Арсеній Петрович писав заяву, ми вірили, що він робить це від чистого серця. Ваші заступники обиралися картками в залі, тому нічого страшного тут нема. Не влаштовуйте цирк, а розблоковуйте роботу парламенту, і голосування у залі покаже результати, чи є коаліція, хто в якій коаліції", - сказав він.

Водночас депутати так і не дійшли згоди щодо способу голосування і Яценюк закрив ранкове засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування