Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ викликає Коновалюка на допит і застерігає від підробок спецслужб РФ

Середа, 12 листопада 2008, 10:49

Служба безпеки України викликає члена Партії регіонів Валерія Коновалюка на допит у кримінальних справах, порушених за фактами витоку таємної інформації, яка складає державну таємницю.

Допит заплановано на середу, 12 листопада, повідомляє прес-служба відомства.

У повідомленні звертається увага на "проанонсовану Коновалюком за сприяння посольства Росії демонстрацію так званого відеосюжету щодо військового конфлікту на території Грузії".

У зв'язку з цим СБУ заявляє про те, що "на шкоду національній безпеці України в основу відеосюжету покладено неправдиві твердження від російського інтернет-видання Россія.ру".

Зокрема, це "неправдиві твердження про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, які сфабриковані правоохоронними органами і спецслужбами Російської Федерації, та вже давно спростовані міжнародними експертами та міжнародними організаціями".

З метою попередження скоєння злочину Коновалюком на шкоду національній безпеці України СБУ відповідно до закону "Про контррозвідувальну діяльність" офіційно застерігає Коновалюка.

Депутата "попереджено про відповідальність за розповсюдження підготовленої за сприяння російських спецслужб неправдивої інформації, яка не відповідає дійсності, поширення на цій основі вигаданих міфів, що створюють штучне напруження в українсько-російських добросусідських відносинах".

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу через публікацію в інтернеті копії листа "Укрспецекспорту" з грифом обмеження доступу та коментар члена Партії регіонів Валерія Коновалюка до цього документа.

Коновалюк очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з розслідування обставин постачання української зброї до Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування