Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯЦЕНЮК ПОВТОРИВ ЮЩЕНКА: Я ЙДУ, ЩОБ ПОВЕРНУТИСЯ

Середа, 12 листопада 2008, 12:13

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк обіцяє повернутися в велику політику, але на іншу посаду.

"Мене пішли, щоб я повернувся. Я повернуся, але вже не сюди", - сказав Яценюк на завершення свого останнього брифінгу в якості спікера.

Як відомо, 26 квітня 2001 року майже з ідентичною фразою з посади прем’єра пішов звільнений парламентом Віктор Ющенко. Тоді майбутній президент сказав: "Я не йду із політики, я йду, щоб повернутися".

Водночас Яценюк відмовився коментувати причетність до його відставки президента.

"Це запитання до президента, депутатів, які голосували. Це запитання про політичну відповідальність кожного депутата. В списку, де я був одним з лідерів, була маса людей. І ці люди пройшли до парламенту в тому числі і завдяки тому, що низка політиків і я приймали найактивнішу участь у виборчій кампанії і нам тоді довірили українці свої голоси", - сказав екс-спікер.

"На превеликий жаль, ці люди зрадили. Ну що ж, нехай їх розсудять українці", - додав він.

На інше запитання журналістів Яценюк знову відіслав їх за коментарями до президента. "Зараз буде велика нарада (у президента) і вас є можливість задати питання тим людям, які задіяні в цій схемі", - сказав екс-голова парламенту.

На питання, чи поїде він сам до президента, Яценюк відповів: "Трохи маю роботи – хочу речі перенести".

Що стосується майбутньої ситуації, то Яценюк висловив песимістичний прогноз.

"На моє переконання, не питання скільки пропрацює український парламент. А питання, скільки пропрацює той кістяк політичної еліти, який знаходиться зараз при владі. Без змін ми нікуди не заїдемо. Без змін ми заїдемо тільки в одне місце – називається прірва", - сказав він.

На питання про перспективи Яценюка очолити Нацбанк, він відреагував скептично: "Будь-які розмови про зміну голови Нацбанку - це ще більше загострення фінансової кризи. я в Нацбанку вже був".

На питання, чи говорив він у вівторок з Віктором Балогою, екс-спікер сказав: "Немає зв’язку щось давно. Напевно, відключили з мого боку чи його боку".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування