Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін грозився повісити Саакашвілі за "чоловіче достоїнство"

Четвер, 13 листопада 2008, 20:09

Значна частина російської армії під час військового конфлікту в Грузії в серпні "була готова йти до кінця і скинути" президента Михаїла Саакашвілі, пише французький журнал Nouvel Observateur.

Про це нібито було відомо президенту Франції Ніколя Саркозі із переговорів, перехоплених французькими спецслужбами, йдеться у статті "Сарко-російський", переклад якої опубліковано на сайті Інопреса.

Під час зустрічі 12 серпня з президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем'єром Володимиром Путіним Саркозі намагався переконати російських лідерів припинити бойові дії і не брати Тбілісі.

За словами дипломатичного радника Єлісейського палацу Жана-Давида Левіта, "Саркозі сказав керівникам Росії, що вони не повинні цього робити, тому що світ цього не допустить".

За інформацією Левіта, між лідерами Франції та Росії відбувся наступний діалог: "Путін: "Я цього Саакашвілі повішу за яйця". Саркозі: "Повісиш?". Путін: "Чому б і ні. Американці ж повісили Саддама Хусейна". Саркозі: "Так, але невже ти хочеш закінчити, як Буш?". Путін: "Тут ти правий".

Крім того, Саркозі "знав або вважав, що знає, що Кремль створив маріонетковий грузинський уряд, якому повинна була перейти влада", пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...