Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "будівництві століття" Ющенка працюють в 3 зміни в авральному режимі

Середа, 19 листопада 2008, 11:27

Підготовка до відкриття меморіалу "Свіча пам'яті", присвяченого жертвам Голодомору 1932-33 років, відбувається в авральному порядку.

Про це пишуть Факти, зазначаючи, що "поки ще розриті схили парку" Слави облаштовує "величезна кількість будівельників і десяток одиниць будівельної техніки".

"Роботи ще дуже багато, але до суботи, коли тут очікують приїзда Віктора Ющенка, повинні встигнути", - пише газета.

Водночас перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко розповів, що над меморіалом зараз у три зміни працюють більше 500 будівельників.

"Така напруга виникла тому, що тільки три місяці тому ми одержали навіть не проект, а передпроектну пропозицію. От за нею і почали будувати, а закінчений проект надійшов, коли робота вже кипіла ", - сказав Голубченко.

"Встигли прокласти комунікації, звели сам пам'ятник, облаштували підземний простір, доріжки, входи. Але буде потрібен ще час, щоб пізніше завершити внутрішнє оформлення. Паралельно реконструюємо парк Слави. Усе робиться в авральному режимі", - додав він.

Як відомо, першу чергу меморіалу, так звану "Свічу пам'яті" у вигляді тридцятиметрової дзвіниці, планують відкрити в суботу, до Дня 75-ї річниці Голодомору в Україні.

Кабмін у липні виділив більше 133 мільйонів гривень на створення першої черги меморіалу, а повна вартість комплексу складе близько 750 мільйонів гривень.

Крім того, 22 листопада не будуть святкувати День свободи, встановлений указом Ющенка на згадку початку помаранчевої революції 22 листопада 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування