Наливайченко захистив журналіста, який "копає" на правоохоронців

Середа, 19 листопада 2008, 12:00

Служба безпеки України надала охорону із числа співробітників спецпідрозділу "Альфа" журналісту телеканалу "1+1" Жану Новосельцеву у зв'язку з відповідним проханням каналу.

Про це повідомила "Інтерфакс-Україна" у середу керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За її словами, керівництво СБУ вирішило надати охорону Новосельцеву із числа співробітників спецпідрозділу "Альфа" СБУ".

Крім того, СБУ просить усіх учасників проекту телеканалу у випадку можливого надходження погроз на їхню адресу, пов'язаних з інформацію про конкретні факти незаконних дій правоохоронців, невідкладно сповіщати про це СБУ й прокуратуру.

У свою чергу в прес-службі Генпрокуратури повідомили, що звернення телеканалу буде розглянуто, і "буде ухвалено законне рішення".

Раніше "1+1" звернувся до Генпрокуратури та СБУ з проханням забезпечити охорону автору проекту про зловживання в МВС Жану Новосельцеву у зв’язку з надходженням на його адресу погроз.

"1+1" зазначає, що у своїх репортажах автор проекту "Жерсть мундиру" Новосельцев розповідає "про тих, хто незаконно опинився за ґратами та взяв провину на себе через катування співпрацівниками міліції", "подробиці того, що зазвичай залишається поза міліційними звітами та офіційною статистикою МВС".

Останнім часом Новосельцев отримує погрози від анонімних осіб, заявляє телеканал.

"Зважаючи на суспільну важливість проекту, звертаємось до вас із проханням по можливості забезпечити тимчасову, на період створення та оприлюднення документального циклу, охорону автору проекту", - йдеться у листі телеканалу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування