Ющенко - Кабміну: Ви не знаєте, що спочатку робити – красти чи охороняти

П'ятниця, 21 листопада 2008, 12:33

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду і правоохоронних органів терміново створити єдину земельну базу даних.

Про це він сказав на засіданні РНБО у п’ятницю.

"Єдина база даних коли буде в Україні? Чого вам не вистачає? Уже в кожному дитячому садочку є електронні комплекси. У вас у кожного по три бази власних! Вибачте, у нормальній країні – це одна база, у нас – у кожного своя", - обурився Ющенко.

"Вибачте, ми вже всіх собак поставили на облік, всіх тварин. Землю не можемо поставити тільки. Бо є вигода", - додав він.

За словами президента, за рік мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення з 31 мільйона гектарів цієї землі "5 мільйонів розбазарено".

"Ми розуміємо, чому так мляво вирішується питання інвентаризації, оцінки землі, нормативно-правового регулювання земельних відносин, національного реєстру та кадастру і чотирьох законопроектів, про які ми домовилися, що уряд повинен подати в парламент", - сказав він.

"Шановний уряде, те, що ви гарантуєте людям щодо забезпечення збереження цього фонду, ви не можете гарантувати, тому що ви самі є учасником його розбазарення. Бо у вас конфлікт інтересів. Ви не знаєте, яку функцію першу зробити – чи спочатку вкрасти, а потім охороняти, чи все ж таки охороняти", - додав Ющенко.

Він також висловив незадоволення тим, що корупційні дії чиновників у земельній сфері відбуваються за умови "повної беззубості" правоохоронних органів.

"Ви можете добрі речі говорити перед журналістами, але ви бездарні у своїй роботі. Ви засипаєте мене статистикою, скільки трудів зроблено. Я хочу сказати, що ви не керуєте злочинною тенденцією в цій сфері. Заберіть свою статистику назад", - сказав Ющенко.

"Я звертаюся до МВС, Генпрокуратури та СБУ. Покладіть на стіл хоч одну справу по міністру, заступнику міністра чи ще вище. Доведіть, що у вас не затрусилися коліна, що у вас вистачило мужності!", - додав він.

"Дорогий уряде! Треба сформувати цю позицію. Що ви скажете, те я і запишу у сьогоднішній протокол. Але не мовчіть, бо вже пора щось робити, риночники!", - сказав також президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування