Кортеж Саакашвілі й Качинського обстріляли на кордоні з Південною Осетією

Неділя, 23 листопада 2008, 17:35

Колону автомобілів, в якій перебували президенти Польщі і Грузії Лех Качинський і Михайло Саакашвілі, було обстріляно в неділю на кордоні з Південною Осетією.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на польський телеканал TVN24, передає УНІАН.

Президент Польщі в неділю прибув до Грузії для участі в урочистостях, присвячених 5-й річниці Революції троянд. Безпосередньо з тбіліського аеропорту Качинський вирушив до табору біженців, які постраждали під час серпневого військового конфлікту на Кавказі.

"Коли ми доїхали до російського патруля, з їхньої (з російської) сторони пролунали постріли. Було як мінімум три серії пострілів з карабінів", - сказав у прямому ефірі телеканалу міністр в канцелярії глави Польщі Михал Каміньський, який у складі офіційної делегації перебував у колоні автомобілів.

"Це були напевно постріли з російської сторони, але не можу однозначно стверджувати, чи були ці постріли у повітря або в наш бік", - додав міністр.

Лімузин з Саакашвілі і Качинським не постраждав. У президентському кортежі було 5-8 автомобілів, уточнює телеканал.

У посольстві Польщі в Тбілісі підтвердили факт обстрілу кортежу. "Це правда. Сьогодні увечері на кордоні з Південною Осетією було обстріляно кортеж, в якому перебували президенти Польщі та Грузії", - повідомила по телефону секретар посла Польщі в Тбілісі.
За її словами, поки невідомо, хто стріляв.

"Президенти не постраждали. Проте програма візиту дещо змінилася, тому ми не знаємо, чи відбудеться призначена на вечір прес-конференція президента Качинського", - додала секретар польського посла.

Разом з тим, представник південно-осетинської влади спростовує інформацію про причетність Цхінвалі до інциденту за участю президентів Грузії й Польщі.

"Південно-осетинська сторона ніякого стосунку до цього інциденту не має", - повідомив "Інтерфаксу" заступник міністра оборони Південної Осетії Ібрагім Гассєєв.

У штабі російських миротворців, що дислокуються на території Південної Осетії, також спростували твердження грузинської сторони про причетність російських військовослужбовців до обстрілу.

"Твердження про причетність російських військовослужбовців до обстрілу кортежу не відповідають дійсності. Обстріл нашими військовослужбовцями кортежу повністю виключаються", - сказав представник штабу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування