Перед Ахметовим вибачилися за статті про його молодість

Понеділок, 24 листопада 2008, 20:21

Інтернет-видання "Оглядач" принесло вибачення бізнесменові Рінату Ахметову за статті, що розповідають про молодість найбагатшої людини України.

Вибачення з'явилися на сайті в понеділок.

"Даною публікацією редакція визнає, що у вищевказаних (двох) статтях була присутня неперевірена і неправдива інформація про Ріната Ахметова", - йдеться в повідомленні.

Там також відзначається, що видання готове перерахувати на рахунок будь-якої благодійної організації, названої Ахметовим, 100 тисяч доларів моральної компенсації.

У червні видання програло суд бізнесменові. Високий суд Правосуддя в Лондоні ухвалив рішення, що "Оглядач" має виплатити Ахметову 100 000 доларів США.

"Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Ріната Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання "Оглядач". Приводом для розгляду стала низка статей, у яких були численні брехливі заяви на адресу Ахметова", - говорилося в повідомленні.

Постанова була винесена проти двох редакторів видання Олега Медведєва і Ярослава Білика, а також проти журналіста Тетяни Чорновіл.

Адвокат Ахметова Марк Макдаугалл повідомляв, що Ахметов "задоволений рішенням Високого суду".

"Ми вважаємо, ця справа повинна ясно показати тим, хто навмисно публікує помилкові заяви в Інтернеті, що будь-яке безвідповідальне використання неперевіреної інформації не залишиться безкарним", - заявила інша адвокат Ахметова Лора Тайлер.

Раніше Ахметов заявляв, що всі грошові суми, присуджені йому в цій справі як компенсація збитку, будуть спрямовані ним на благодійні цілі в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування