Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров збирається переводити війська на кордони

Середа, 26 листопада 2008, 08:55

У 2009 році українські військові передислокують війська, щоб підсилити оборону південно-східних рубежів країни.

Про це в середу пише газета "Дело".

Так міністр оборони Юрій Єхануров офіційно підтвердив, що грузино-російський конфлікт змусив військове відомство зміцнювати обороноздатність держави.

"Події на Кавказі змушують кожну країну в цьому регіоні думати про безпеку в зв'язку з новими викликами. Виявилося, що не все так спокійно, і в Європі можуть бути збройні конфлікти", - пояснив ініціативу свого відомства Єхануров.

Серйозні зміни мають торкнутися в першу чергу південно-східних регіонів країни.

"Плани по нарощуванню боєздатності збройних сил і готовності виконувати задачі в мирний час стосуються всієї території країни", — заявив на підсумковому засіданні колегії Міноборони начальник Генерального штабу Сергій Кириченко.

У той же час він зазначив, що пропозиції Генштабу про посилення боєздатності армії стосуються "південних, східних, південно-східних частин країни, Криму, західного регіону".

За словами генерал-полковника Кириченка, міністр Єхануров уже схвалив першочергові заходи на 2009 рік: підвищення боєздатності частин протиповітряної оборони і посилення захисту стратегічних об'єктів. Плани по загальній передислокації військових частин української армії можуть бути готові до кінця тижня, повідомив у вівторок міністр.

Правда, пропозиції військових ще мають затвердити уряд і президент.

Тим часом планам військових може зашкодити брак фінансування і фінансова криза, що погіршила ситуацію. Програма по розвитку збройних сил на 2006-2011 роки зривається вже по низці напрямків через проблеми з ресурсним забезпеченням, заявив у вівторок глава оборонного відомства.

Одночасно джерело в міністерстві повідомило, що уряд має намір скоротити суму витрат Міноборони, яка була закладена в проекті бюджету на 2009 рік.

"Замість запланованих 17 мільярдів можуть залишити 13-15 мільярдів. З урахуванням інфляції фінансове забезпечення погіршиться в порівнянні з цим роком", — повідомив офіцер військового відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування