ТИМОШЕНКО ДАЛА ЮЩЕНКУ ТИЖДЕНЬ. А потім шукатиме "інші варіанти"

Середа, 26 листопада 2008, 14:43

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що у разі, якщо протягом тижня НУ-НС не повернеться до демократичної коаліції, БЮТ буде проводити переговори про створення більшості з іншими фракціями парламенту.

Про це вона сказала на брифінгу у середу, вкотре закликавши президента Віктора Ющенка "повернути свою команду" до демократичної коаліції.

"Я звертаюся до президента з останньою пропозицією поновити демократичну коаліцію. Наша політична сила не ставить ультиматумів і умов в коаліцію, бо ми звідти не виходили. Таких самих дій я вимагаю від президента", - сказала прем’єр.

"Якщо до кінця цього тижня не буде поновлено демократичну коаліцію і буде розгортатися важкий сценарій фінансово-економічної кризи у світі і на теренах України, ми будемо шукати інші варіанти та інші можливості. Тому що залишити країну в такий важкий час без працездатного парламенту, ми не маємо права", - додала вона.

Тимошенко також звернулася до керівництва НУ-НС на з’їзді партії у суботу ухвалити всі необхідні рішення про повернення до коаліції.

"Я прошу вас на цьому з’їзді, всупереч політичним інтригам, ухвалити рішення про поновлення демократичної коаліції, в тому числі і з запрошенням Блоку Литвина. І якщо буде в цьому необхідність – то підтримати кандидатуру Литвина на посаду голови Верховної Ради", - сказала вона.

Прем’єр також звернулася до Блоку Литвина зі свого боку висунути свої вимоги для входження до такої коаліції.

Вона також сказала, що її політична сила готова "сприйняти пропозиції про посилення команди міністрів, в інших органах державної влади".

"Якщо до кінця тижня таких рішень не буде, я залишаю за собою право проводити переговори і далі з усіма фракціями для того, щоб дати Україні відповідь на питання стабільної влади в цей важкий період", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...