Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі просять Росію і Україну припинити сварки

Середа, 10 грудня 2008, 15:50

Єврокомісія зазначає, що газові суперечки між Росією та Україною не сприяють репутації обох країн.

Про це заявив у середу представник Єврокомісії Ферран Тарраделлас Еспуні, передає УНІАН.

"Це вже втретє схожа проблема спостерігається, і кожного разу взимку, коли споживання газу найбільш високе. І це, звичайно, не сприяє репутації Росії як країни-постачальника, так і України як країни-транзитера", - сказав представник Єврокомісії.

За його словами, 9 грудня відбулися зустрічі представників Генерального директорату "Транспорт та Енергетика" Єврокомісії з представниками РАТ "Газпром" та України, у ході яких Єврокомісія закликала обидві сторони знайти остаточні рішення проблеми якнайшвидше.

Єврокомісія також висловила сподівання, що газові суперечки між Україною і Росією не вплинуть на поставки газу до Європи.

Тарраделлас Еспуні також повідомив, що 9 січня відбудеться традиційне засідання газової координаційної групи ЄС для оцінки ситуації з постачанням газу.

Як відомо, під час свого перебування в Брюсселі представник Газпрому Сергій Купріянов попередив ЄС, що український газопровід, через який проходить більша частина газу в Європу, може взимку працювати з перебоями через недбалість України.

Також керівник Газпрому Олександр Медведєв в інтерв’ю "Financial Times" заявив, що переговори з Україною щодо погашення боргів та майбутніх цін на газ все ще далекі від досягнення угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування