Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СВІДКА В СПРАВІ ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА ВІДІБРАЛИ ПАСПОРТ

П'ятниця, 12 грудня 2008, 21:51
У свідка в справі про отруєння Ющенка Томаса Цинцабадзе в п'ятницю був вилучений паспорт громадянина України.

Про це "Українській правді" повідомив сам Цинцабадзе.

За його словами, у п'ятницю він був на допиті в справі про отруєння Ющенка в головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

"Під час допиту зайшов ще один слідчий, який відвів мене в інший кабінет. Там сидів співробітник СБУ з двома понятими. Вони вилучили в мене паспорт громадянина України, склавши при цьому протокол виїмки", - сказав Цинцабадзе.

Він обурився, що допитували його в одній справі, а паспорт вилучили в рамках іншої.

"Слідчий СБУ пояснив, що паспорт мені був виданий незаконно, а вилучений на підставі того, що проти тих, хто мені його видавав у 1998 році, порушено кримінальну справу", - додав Цинцабадзе.

Як відомо, Цинцабадзе був п'ятою людиною, що була присутня при зустрічі Віктора Ющенка, Давида Жванії, Володимира Сацюка й Ігоря Смешка на дачі в Сацюка 5 вересня, де, на думку президента, він був отруєний діоксином.

В інтерв'ю "Українській правді", опублікованому цього тижня, Цинцабадзе розповів, що в той вечір виконував функцію водія Ющенка і посередника між Жванією і Сацюком, що організовували зустріч.

Також під час інтерв'ю висловлювалося припущення, що Цинцабадзе хочуть пред'явити незаконне отримання українського громадянства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування