Зварич пішов, бо не може очолювати "дебільну" фракцію

Вівторок, 16 грудня 2008, 10:53

Один з колишніх лідерів фракції "НУ-НС" Роман Зварич називає "дебільним" рішення "НУ-НС" про вступ до коаліції з БЮТ та Блоком Володимира Литвина.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді", коментуючи свою відставку з посади заступника лідера фракції.

"Я вважаю, що рішення фракції (про вступ до коаліції) – дебільне, а я не можу очолювати дебільну фракцію", - сказав Зварич.

"Як можна в одному реченні твердити, що коаліція існує і водночас ухвалювати рішення про її створення. Я вважаю, що це дебілізм", - сказав депутат, пояснивши, що треба було визнати легітимним рішення фракції "НУ-НС" про входження до коаліції, ухвалене минулого тижня, або анулювати його і ухвалити повторно.

Зварич також сказав, що він підтримував рішення про створення "коаліції трьох". "Я вважав, що треба було входити до коаліції і брати відповідальність за процеси, а не відсторонюватися, бо це - безвідповідально", - сказав він.

Зварич пояснив, що президент Віктор Ющенко дотримувався іншої точки зору.

"Як заступник керівника фракції, я знаходився у системі координат президента і змушений був виконувати його прямі доручення. Сьогодні я не бачу можливості залишатися в системі координат президента", - заявив депутат.

Водночас він повідомив, що не підписуватиме коаліційну угоду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування