Тимошенко хотіла звільнити Пинзеника через бюджет

Середа, 17 грудня 2008, 08:25

Прем'єр Юлія Тимошенко вимагала від міністра фінансів Віктора Пинзеника написати заяву про відставку.

Про це в середу пише газета "Дело" з посиланням на джерело в уряді.

Причиною такого кроку стали різні погляди Тимошенко і Пинзеника на проект бюджету.

"Тимошенко хоче написати "липовий" бюджет, де будуть завищені цифри, а Пинзеник наполягає на тому, щоб зробити його реальним до виконання", — повідомив співрозмовник видання.

Протистояння прем'єра і міністра фінансів досягло апогею у вівторок у першій половині дня. Для цього Тимошенко навіть у розпал сесії у Верховній Раді в екстреному порядку скликала частину членів своєї фракції, що представляє партію "Реформи і порядок".

При розмові був присутній і сам Пинзеник. За словами джерела, прем'єр вимагала від Пинзеника написати заяву про добровільну відставку.

Зокрема, в бюджеті прем'єр пропонує зростання ВВП затвердити на рівні 0,4%, дефіцит бюджету — 3%. Інфляція складе 9,5%. А валютний курс підтримають на рівні 7,5 гривни за долар.

Однак, на думку Пинзеника, неможливо скласти реальний бюджет на основі занижених показників.

Це стало причиною гострого протистояння міністра з прем'єром. Помирити Тимошенко і Пинзеника змогли лише члени фракції на терміново скликаному з цього приводу засіданні.

Прем'єр і міністр фінансів зійшлися на тому, щоб взяти за основу проект бюджету на 2009 рік, поданий Кабміном 15 вересня і, змінивши в ньому лише низку макропоказників, заново перерахувати доходи і витрати.

"Проект бюджету буде побудований так, щоб доходів вистачило на півроку, а влітку уряд внесе в нього поправки", — стверджує джерело.

Як відомо, в середу на засіданні уряду планується затвердити макропоказники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування