Регіонали бояться, що авгієві стайні Тимошенко не розчистить навіть Геркулес

Середа, 17 грудня 2008, 10:13

У Партії регіонів обвинувачують Тимошенко в створенні умов для "глибокої рецесії" економіки в 2009 році.

Про це з трибуни парламенту заявила депутат-регіонал Ірина Акімова.

"Уряд Януковича залишив у спадщину урядові Тимошенко зростаючу економіку з темпом росту ВВП більш 7%, темпом росту промисловості більш 10%. При цьому інфляція була 15%, а ріст реальної зарплати 12%", - заявила вона.

"Через рік роботи уряду Тимошенко економіка стрімко падає, різко сповільнилися темпи росту національного продукту – промисловість упала в листопаді на 28%, а ВВП – на 14%. У шість разів сповільнилися темпи росту інвестицій. На сьогоднішній день росте безробіття, на 50% виросла заборгованість по зарплаті і вперше за 8 років затримують виплати по зарплаті", - відзначила депутат.

Акімова також підкреслила, що розбалансованість економіки спровокувала 60% девальвацію гривні.

"Тимошенко не тільки провалила економічну політику в 2008 році, але і заклала умови для глибокої депресії в 2009 році", - заявила Акімова. Вона відзначила, що експерти обіцяють падіння ВВП мінус 4%, доходів населення – мінус 8%.

"Щоб розчистити ці авгієві стайні, потрібен дійсно Геркулес", - відзначила депутат.

"У Тимошенко було три головних методи – втручання в економіку, прямий обман і закривання очей на реальну ситуацію, і пошук зовнішнього ворога. Послідовно це був президент, парламент, місцеві органи влади і знову парламент", - відзначила депутат.

За її словами, Тимошенко намагалася "перевести стрілки на світову фінансову кризу".

"Я нагадую, що коли в Україні інфляція була 20%, у країнах Західної Європи вона складала – 20%. Тому внутрішні проблеми – це проблеми уряду Тимошенко, а не світової економіки", - заявила Акімова.

"Антикризова програма Тимошенко сама знаходиться в глибокій кризі. Немає урядової програми, немає бюджету і навіть реалістичних макропоказників. Про яку боротьбу з кризою може йти мова?", - запитала депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування