Герман просить Литвина відпустити бороду і не ганьбити свою сивину

Середа, 17 грудня 2008, 10:26

У Партії регіонів наполягають на оприлюдненні персонального складу коаліції і тому, що вона має мати 226 голосів, а не 212.

Про це з трибуни парламенту заявила депутат-регіонал Ганна Герман.

"Оскільки в нас головою парламенту є доктор історичних наук, все треба робити по книжці. Я маю дві книжки – конституцію і регламент. 83 стаття конституції говорить, що коаліція депутатських фракцій формується і до її складу входить більшість народних депутатів від конституційного складу", - заявила депутат.

"212 – це не 226!", - наголосила Герман.

Вона також нагадала норму регламенту згідно з якою персональний склад коаліції мав бути оприлюднений в ЗМІ ще через чотири дні після оголошення про її створення.

"Виходячи з книжки, коаліції в Верховній раді немає. Є парламентська більшість, до якої входять комуністи", - наголосила вона.

При цьому Герман розказала спартанську притчу спеціально для доктора історичних наук, який керує парламентом.

"Був собі спартанець, який дожив до літнього віку і носив дуже довгу бороду. І питали його колеги-спартанці, чому він носить таку довгу бороду. А він відповідав: "Щоби кожен день бачити свою сивину і не зробити нічого такого, щоб ту сивину зганьбити. Володимире Михайловичу, або носіть бороду, або не ганьбіть свою сивину фальшивими заявами", - зазначила Герман.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування