Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати з'ясують, куди Стельмах подів 40 мільярдів

Четвер, 18 грудня 2008, 17:10

Верховна Рада утворила слідчу комісію по перевірці діяльності Нацбанку.

За відповідне рішення проголосувало 412 депутатів.

Комісію створено "у зв'язку з різким падінням курсу гривні по відношенню до долара США, непрозорим використанням коштів із резервного фонду Національного банку України, бездіяльністю посадових осіб Національного банку України щодо стабілізації курсу національної валюти та допущенням масштабних валютних спекуляцій на ринку ".

Тимчасовій слідчій комісії доручено з'ясувати обставини і розслідувати факти порушень в діяльності посадових осіб Національного банку щодо нецільового використання 40 мільярдів гривень наданих комерційним банкам у період різкої девальвації гривні по відношенню до долара США

Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Національному банку доручено забезпечити додержання Законів "Про статус народного депутата України", "Про державну таємницю" щодо доступу членів Тимчасової слідчої комісії до інформації, матеріалів і документів, що стосуються предмета діяльності Тимчасової слідчої комісії.

Раніше прем’єр Юлія Тимошенко звинуватила Нацбанк у штучних спекуляціях на курсі гривні. За її словами, з 1 жовтня Нацбанк випустив додатково більше 40 мільярдів гривень. При цьому головним реципієнтом валютних спекуляцій нацбанку, за словами прем'єра, став придбаний Дмитром Фірташем банк "Надра", який отримав 7 мільярдів цих коштів.

Прем'єр вимагає від президента припинити тіньові оборудки в Нацбанку і відправити у відставку його голову і все правління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування