ЮЩЕНКО ХОЧЕ, ЩОБ ГЕНПРОКУРАТУРА РОЗІБРАЛАСЬ ІЗ СОРОСОМ?

Вівторок, 23 грудня 2008, 14:33

Секретаріат президента просить Генпрокуратуру перевірити вплив світових "валютних спекулянтів" на фінансову ситуацію в Україні.

З відповідним зверненням до Генпрокуратури виступив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба секретаріату.

"Протягом останнього часу Кабінет міністрів залучив низку закордонних фінконсультантів. Таку ініціативу можна було б лише вітати, однак викликають занепокоєння непрозора процедура їх залучення, вартість послуг, що вимірюється мільйонами євро на місяць, та відсутність публічних результатів їх діяльності - ефективних антикризових рішень КМУ", - зазначив Пукшин.

"Більше того, задекларована мета залучення експертів - ефективна імплементація кредитної угоди з МВФ - втратила актуальність після того, як Кабмін грубо її порушив, подавши до ВРУ проект Держбюджету-2009 з дефіцитом 2%", - наголосив він.

Заступник глави секретаріату президента нагадав, що угодам з консультантами передувала утаємничена від громадськості зустріч у ресторані під Києвом Юлії Тимошенко "з відомим фінансовим спекулянтом Джорджем Соросом".

"Обставини цієї зустрічі, про яку стало відомо завдяки українським ЗМІ, дають підстави припускати, що розмова стосувалася української фінансової системи. Важливо, що при цьому Юля Тимошенко виступала не як прем‘єр, а радше як приватна особа, яка, природно, має приватні інтереси", - зазначив Пукшин.

"За дивним збігом речей невдовзі валютний ринок України, ситуацію на якому протягом першої половини листопада вдавалося тримати під контролем, заштормило. Розпочалася друга, набагато потужніша хвиля падіння курсу національної валюти", - додав він.

"Усім відомий професійний почерк Джорджа Сороса, який "обвалив" не одну національну валюту світу. На його рахунку - британський фунт стерлінгів, американський долар, російський рубль, валюти країн Азіатсько-тихоокеанського регіону", - наголосив Пукшин.

"Експерти стверджують, що валютні ігри Сороса віддалили запровадження євровалюти на 7 років, а азійські економіки були відкинуті у розвитку на десятки років назад. Суть технології валютних спекуляцій зводиться до інформаційно-психологічних атак, які ми вже мали можливість спостерігати минулого четверга", - додав він.

"Поява такого фінансового "діяча" в Україні та наступний розвиток подій не може залишитися поза увагою українських відповідних органів. Особливо, з огляду на те, що найактивнішим лобістом таких послуг виступив не міністр фінансів чи економіки, а віце-прем‘єр Немиря, якого пов‘язують давні стосунки з паном Соросом", - звернув увагу Пукшин.

Раніше Тимошенко повідомляла, що має намір втілювати в життя поради, які отримала від Сорорса під час зустрічі.

Раніше в 2005 році Ющенко зустрічався із Соросом і просив технічної допомоги для України.

Соросу закидали фінансування Помаранчевої революції, однак він спростовував цю інформацію, зазначаючи, що лише надавав допомогу "демократичному процесу" в Україні.

У вересні цього року Ющенко, перебуваючи в США, також зустрічався із Соросом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...