Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна намагається виторгувати у Росії 49 доларів

Четвер, 1 січня 2009, 00:52

Керівництво України вважає оптимальною ціну на російський газ на 2009 рік $201 за 1 тис. куб.м, а ставку транзиту по українській території - не нижче $2 за 1. тис. куб.м за 100 км.

Про це йдеться в заяві президента і прем'єр-міністра України, переданій вночі 1 січня агентству "Інтерфакс-Україна".

У заяві міститься посилання на підписаний 2 жовтня 2008 року меморандум між урядом РФ і Кабінетом міністрів України про співпрацю в газовій сфері.

"За нашими розрахунками, зробленими на підставі меморандуму, на початку 2009 року ціна на російський природний газ для України на українсько-російському кордоні повинна складати $201 за 1 тис. куб.м, ставка транзиту територією України - не нижче $2 за 1 тис. куб. на 100 км. відстані.

Запропоновані Російською Федерацією умови про підвищення цін на газ до $250 з урахуванням різкого падіння світових цін на нафту є фактичним встановленням для України середньоєвропейської ціни на природний газ. В той же час російська сторона пропонує зберегти ставку транзиту $1,7, що більш ніж удвічі нижче за средньоєвроєпейські показники. Такий рівень транзитної ставки робить практично неможливою підтримку газотранспортної системи в належному технічному стані", - мовиться в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування