Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балканські країни перестали отримувати російський газ

Вівторок, 6 січня 2009, 08:41

Усі російські поставки газу через Україну до Болгарії, Туреччини, Греції та Македонії було зупинено в результаті російсько-українського газового конфлікту.

Таку заяву зробило болгарське міністерство економіки.

Зупинка відбулася о третій годині тридцять хвилин за київським часом, передає "Німецька хвиля".

"Ми перебуваємо в кризовій ситуації", - говориться в заяві.

Болгарія, яка покладається майже лише на російський газ, матиме найбільші проблеми. У неї, як і у Македонії, немає доступу до альтернативних газопровідних шляхів.

Міністерство доручило промисловим об’єктам перейти на альтернативні енергоносії, а родинам шукати додаткових можливостей для опалення, позаяк центральне опалення працює на газі.

Прем'єр-міністр країни Сергій Станішев скликав у вівторок надзвичайне засідання уряду.

Також скликано Раду безпеки й управління в умовах кризових ситуацій при міністерстві економії Болгарії, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на болгарську радіостанцію "Дарік-радіо".

Постачання палива на національний ринок Болгарії з газосховища в Чірені збільшені до 4,3 млн кубометрів у день – для задоволення мінімальних енергетичних потреб Болгарії.

Македонські ЗМІ, у свою чергу, повідомляють, що запасів газу в країні вистачить лише на 2 дні.

Крім того, у Румунії державний оператор газогонів "Трансгаз" повідомив, що поставки російського газу цій країні скорочено приблизно на три чверті, передає Радіо "Свобода".

Раніше у вівторок у "Нафтогазі України" повідомили, що російський "Газпром" скоротив подачу газу для європейських споживачів на дві третини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування