Путін в "очі не бачив" Фірташа, але він йому заважає

Четвер, 8 січня 2009, 19:25

Прем'єр Росії Володимир Путін припускає, що російській стороні не дають напряму укласти контракт із НАК "Нафтогаз України".

"Ми згодні підписати контракт напряму з НАК, у мене складається враження, що вони не дають це зробити", - заявив Путін у четвер у ході спілкування з іноземними журналістами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ніколи не ухилялися від контактів з нашими українськими партнерами на будь-якому рівні", - підкреслив він.

Путін також відповів на запитання про приналежність компанії "РосУкрЕнерго".

"З нашого боку в "РосУкрЕнерго" 50% належить прямо "Газпрому", а з українського боку - належить якимсь фізичним особам, ми їх не знаємо, крім того, що нам одного разу показали пана Фірташа, з яким я ніколи не зустрічався, в очі його не бачив", - сказав Путін.

Він ще раз підкреслив готовність російської сторони напряму укласти контракт із НАК "Нафтогаз України".

Відповідаючи на питання про те, на кого працює Фірташ, Путін заявив: "Запитаєте того, у кого він працює, але не в нас".

Путін також сказав, що вважає необ'єктивним висвітлення проблеми газової суперечки між Росії й Україною в західних ЗМІ.

"Я дивлюся і західноєвропейські ЗМІ, і північноамериканські - ви мене вибачте, але я там не бачу об'єктивної оцінки подій, що відбуваються,", - заявив він.

"Я просто переконаний, що всі, хто сидить за столом (зараз) прекрасно розуміють, про що я кажу. Що ви напишете - я не знаю, і які там будуть вказівки начальства - невідомо", - сказав Путін іноземним журналістам.

А такі вказівки, за словами Путіна, "зважаючи на все, є, тому що, виходячи з описів західних ЗМІ, картина складається абсолютно необ'єктивна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування