Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ВИМАГАЄ ІМПІЧМЕНТУ ЮЩЕНКА. А ПОЧНЕ З ТИМОШЕНКО

Вівторок, 13 січня 2009, 11:08

Партія регіонів вимагає розглянути у парламенті у четвер проект резолюції про відставку уряду Юлії Тимошенко, а також розпочати процедуру імпічменту президенту Віктору Ющенку.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Ми вимагаємо звіту уряду перед парламентом, створення спеціальної комісії для розслідування зловживань влади у питанні постачання газу, негайної відставки чинного Кабінету міністрів і початку процедури імпічменту президента", - сказав він.

"Ми вносимо пропозицію включити до порядку денного засідання Верховної ради у четвер питання про розгляд проекту резолюції про відставку уряду", - додав Янукович.

Він також заявив, що Партія регіонів вважає ситуацію, що склалася на газовому ринку, прямою загрозою нацбезпеці України.

Янукович поклав відповідальність за те, що сталося у газовій сфері, на уряд, президента і тих депутатів, які ще минулого року не підтримали відставку Кабміну Юлії Тимошенко.

"Якби минулого року нас підтримали комуністи, то ми могли б відправити цей уряд у відставку і ще б встигли підготувати Україну до страшних випробувань, які тепер переживає держава і народ. Ті, хто не проголосував тоді з нами за відставку уряду, взяли на себе відповідальність за те, що сьогодні відбувається в країні і повинні нести цю відповідальність разом з президентом, урядом, з так званою, чи як її в народі називають, незваною коаліцією", - сказав він.

"Сьогодні від влади почути правду практично неможливо. Цілий рік людей обманювали, давали солодкі обіцянки, пускали туман красивими словами і різними виставами. Сьогодні бояться глянути в очі народу. Але це вже недовго. Суд праведний, від нього не втечеш", - додав він.

Янукович також назвав звіт міністра палива та енергетики Юрія Продана в парламенті "лєпєтом".

"Я не здивований тим, що сьогодні у залі парламенту уряд відмовився звітувати, а лише надавати інформацію. Я впевнений, що лише сильні і відповідальні діячі можуть говорити народу правду. Я не здивований, що тут немає президента", - сказав він.

"Посеред суворої зими влада залишила країну не лише без газу, але й без перспективи. Безвідповідальність і авантюризм уряду призвів до того, що Україна втрачає статус країни-транзитера", - додав він.

"Я сподіваюся, це остання помаранчева зима, але її ще треба пережити... усьому нашому народу, який нинішня влада кинула в холодну і голодну зиму. І кожен день перебування непрофесійної, авантюрної влади", - сказав він.

На сміх у залі Янукович відреагував: "Посміхайтеся над собою. Але не треба посміхатися над 47 мільйонами людей. Ми вам цього не дозволимо. Дуже скоро".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування