ЮЩЕНКО: Я НЕ БРАВ УЧАСТІ У ВОНЮЧИХ ГАЗОВИХ СХЕМАХ

Вівторок, 13 січня 2009, 16:00

Президент Віктор Ющенко спростовує заяви про те, що він та його родина мають відношення до газових оборудок на українському ринку.

"Що стосується заяв, які пов’язані з начебто участю президента у цих газових, вибачте, вонючих схемах, то я хочу сказати одне. Ніколи ні я, ні моя родина, не мали жодного відношення до того, що називається газовими справами", - сказав Ющенко на прес-конференції у вівторок, коментуючи відповідні заяви, зокрема лідера комуністів Петра Симоненка.

"До жодної структури, до жодної операції, до жодного рішення недержавного характеру не мав і дуже щасливий, що не маю і не матиму жодного відношення", - додав він.

Він сказав, що тема газу завжди була "дуже брудною" в Україні.

"Причепити ярлик до невістки, що вона винна за порядки у хаті, це вважається за честь, в тому числі і лідеру неукраїнських комуністів Петру Симоненку", - сказав Ющенко.

Президент нагадав, що минулого року він вже "пробував давати відповідь через суд на репліки, які цей господін за міжнародними підказками говорив".

"Я звернувся до суду на початку 2008 року на базі тих звинувачень, які в певних брехливих коментарях доводив Петро Симоненко. Суд ухвалив рішення визнати недостовірною інформацію, повідомлену Симоненком і опубліковану 15 січня, 12 лютого, 4 березня і далі виписки з текстів певні фрази, які стосувалися звинувачень президента", - сказав він.

При цьому Ющенко сказав, що шкодує, що суд стягнув з Симоненка лише 16 гривень.

"Тому сьогодні я дав доручення генпрокурору: на кожну фраза, яка була промовлена у цій темі на адресу президента, відреагувати. Кримінальну справу, судове слідство – будь ласка, я готовий продемонструвати, що маю велику честь не торкатися цієї брудної теми чи сьогодні, чи 5, чи 10 років тому", - заявив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування