Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДВЕДЄВ ЗАПРОСИВ ЮЩЕНКА І ЗРОБИВ ПРОПОЗИЦІЮ

Четвер, 15 січня 2009, 15:42

Президент Росії Дмитро Медведєв запросив президента України Віктора Ющенко взяти участь у Московській Міжнародній Конференції глав держав і урядів щодо питання забезпечення доставки російського газу споживачам у Європі.

Своє запрошення він озвучив у телефонній розмові з Ющенком, яка відбувся з ініціативи української сторони, повідомляє прес-служба президента Росії.

У ході розмови обговорювалася поточна ситуація і Медведєв констатував, що газотранспортна система (ГТС) України як і раніше не приймає російський транзитний газ, який надходить із Росії, сказано в повідомленні.

У свою чергу, Ющенко зазначив, що ГТС України знаходиться під тиском, необхідним для транспортування газу.

У цьому випадку, заявив президент Росії, Україна повинна негайно приступити до постачань транзитного газу європейським споживачам.

У ході подальшого обміну думками з цього питання з російської сторони була висловлена пропозиція розглянути наявні можливості для відновлення роботи ГТС України, а саме – передати Україні потрібний їй, необхідний обсяг технологічного газу "від імені Міжнародного консорціуму європейських країн".

На основі отриманого обсягу мають бути забезпечені працездатність української ГТС і, таким чином, постачання російського транзитного газу європейським споживачам, сказано в повідомленні прес-служби Кремля.

Одночасно Медведєв запропонував Ющенку розглянути питання про тимчасову підтримку низки європейських споживачів шляхом проведення газообмінних операцій (SWOP), при здійсненні яких постачання європейським споживачам газу з українських підземних сховищ газу компенсуються аналогічним обсягом російського газу.

Також російська сторона в чергове повідомила про свою "постійну готовність відновити переговори щодо постачання газу для внутрішньоукраїнських потреб за європейськими ринковими цінами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування