Росія заявила, що Україна виявилася не готова до ринку

П'ятниця, 16 січня 2009, 12:01

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що постачання газу в Європу припинилися з вини України, яка хотіла ринкових умов, але виявилася не готова до ринку.

"Усі хотіли ринку, ось ми усі живемо в ринку, і грати треба за ринковими правилами", - сказав він у п'ятницю на прес-конференції в Москві, повідомляє "Інтерфакс".

"Це повною мірою стосується і нинішньої ситуації з проблемами, які виникли з вини України в газопостачанні Європи", - заявив голова МЗС РФ.

За його словами, "російське керівництво – особисто президент, голова уряду – докладають величезних зусиль для того, щоб знайти вихід із цієї ситуації, вихід, який відповідав би завданню і газопостачання Європи, і який би ґрунтувався на повазі всіх наявних домовленостей і контрактів".

"У цілому перехід у міжнародних відносинах на ринкові принципи зовнішньоекономічної діяльності є тенденцією здоровою й дозволяє в кінцевому рахунку зміцнювати основи для справжнього співробітництва, очищати його від якихось нашарувань позаекономічних і робити більш ефективними інтеграційні процеси", - зазначив Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News