Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ВИТОРГУВАЛА ГАЗ ЗІ ЗНИЖКОЮ У 20%

Неділя, 18 січня 2009, 03:04

Україна та Росія у понеділок підпишуть документи про умови постачання російського природного газу до України та про умови його транзиту до країн Європи.

Про це заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час спільного підходу разом з прем’єром РФ до преси за підсумками переговорів, які тривали 5 годин, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Дійсно, переговори були нелегкими, але ми дійшли згоди, що дозволяє підписати усі необхідні документи", - підкреслила Тимошенко.

Прем’єр повідомила, що за підсумками переговорів дано доручення керівництву "Нафтогазу України" та "Газпрому" до понеділка підготувати усі необхідні документи і оформити їх згідно з досягнутими домовленостями.

Тимошенко запевнила, що відразу після підписання зазначених документів буде поновлено транзит газу до країн Європи.

"Після підписання всіх документів з транзиту газу, з покупки газу будуть відновлені усі потоки транзиту газу до Європи, усі поставки газу до Європи", - наголосила прем’єр.

У свою чергу глава уряду РФ Володимир Путін заявив, що під час переговорів досягнуто домовленості відносно того, що Україна і Росія у питаннях постачання газу переходять на європейську формулу ціноутворення.

Він також повідомив, що сторони домовилися про те, що Україна отримає 20-відсоткову знижку на природний газ при умові збереження пільгового тарифу прокачки російського газу для європейських споживачів у 2009 році за ціною 2008 року.

Путін зауважив, що з січня 2010 року Україна та Росія повністю перейдуть на ціноутворення тарифів прокачки газу у повній відповідності до європейських стандартів.

"У найближчий час транзит, і українська сторона нас у цьому запевнила, буде відновлено", - наголосив прем’єр Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування