Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС "звірить годинники" з міністрами – замінять не всіх

Понеділок, 19 січня 2009, 11:30

Ротації всіх міністрів, призначених за квотою "НУ-НС", у результаті зміни голови фракції не відбудеться, вважає заступник голови фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків.

"Для початку керівництво фракції зустрінеться з міністрами. Ми з кожним проведемо бесіди. За їхніми результатах фракція і ухвалюватиме рішення, кого з міністрів рекомендувати залишити на своїх посадах, а кого замінити", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

"Ми хочемо, грубо кажучи, звірити з ними годинники. Чи працюємо ми разом як команда на зміцнення коаліції і єдиної урядової політики, чи сходимося ми в цілях і пріоритетах чи ні", - пояснив Стецьків.

Міністри, які представляють в уряді квоту "НУ-НС", спокійно сприйняли звістку про те, що їм доведеться пройти співбесіду з керівництвом фракції.

"Міністр – це політична фігура, і наївно розраховувати, що, ухвалюючи рішення про те, змінювати його чи залишати, будуть оцінювати тільки рівень його професійної підготовки, те, як цей міністр відпрацював", - заявив голова МНС Володимир Шандра.

"Думаю, що, в принципі, мої зусилля укладаються в рамки урядової концепції, тому з величезним нетерпінням чекаю цих зустрічей", - зазначив міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко, додавши: "НУ-НС" хоче, щоб міністри, призначені за квотою фракції, при голосуванні з політичних питань підтримували її політичну лінію, і це природно".

У той же час він підкреслив, що фракції "НУ-НС" насамперед варто визначитися з тим, які її цілі й завдання, а потім уже ставити завдання перед членами уряду. "Проблема ж не в міністрах. Головне, щоб депутати не переоцінили свій потенціал. Я б порадив їм не заграватися", - підкреслив Кучеренко.

Як відомо, на засіданні фракції "НУ-НС" минулої п'ятниці було оголошено про призначення її новим головою Миколи Мартиненка.

У той же день перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін заявив, що на розгляд Верховної Ради може бути винесене питання про кадрові зміни в Кабінеті міністрів, зокрема – про можливу ротацію міністрів, призначених за квотою фракції "НУ-НС", яких у нинішньому уряді 10.

Мартиненко готовий піти з посади голови комітету з питань ПЕК відповідно до регламенту ВР. "Новий голова фракції підтвердив, що напише заяву про складання з себе повноважень голови комітету, однак, хто із членів фракції посяде його місце, поки не відомо", - повідомив один із членів "НУ-НС".

Між тим, за інформацією видання, питання про обрання Мартиненка головою фракції не ставилося на голосування фракції – свої прізвища в підписному листі на його підтримку поставили 42 депутати – і це викликає невдоволення у фракції.

"Той факт, що були зібрані підписи і про них повідомили на засіданні фракції, свідчить про дещо нецивілізований спосіб обрання голови фракції", - заявив депутат Андрій Парубій. – Я побоююся, що при цьому керівництві і надалі складно буде приймати рішення саме на засіданні фракції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування