ТИМОШЕНКО ОБІЦЯЛИ ГАЗ ПО 228,8

Вівторок, 20 січня 2009, 14:25

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що за підрахунками російської сторони ціна на газ для України в середньому за рік складе 228,8 доларів за тисячу кубометрів.

Про це вона заявила на прес-конференції у вівторок.

"На сьогоднішній день ми вже змогли по формулах, з урахуванням знижки точно обрахувати ціну для українських споживачів на 2009 рік. Ціна, яка буде діяти не поквартально, а буде однакова на весь рік, буде складати 228,8 доларів за тисячу кубометрів", - сказала Тимошенко.

За її словами, за цією ціною Україна купуватиме газ на кордоні з Росією, а потім на неї "буде нараховуватись ПДВ і всі видатки щодо розмитнення плюс транспортування по внутрішніх локальних мережах".

"Я вважаю, що ця ціна є дуже достойною для перехідного періоду на ринкові ціни", - наголосила прем’єр.

Водночас, вона нагадала, що до початку наступного року Україна має зосередитися на розробці і видобутку газу власного виробництва, пошуку альтернативних джерел енергії, а також посиленні режиму енергозбереження.

"Ми мусимо твердо знати, що це останній рік, коли вся Україна мусить зосередити всі сили на енергозбереженні, на оптимізації використання природного газу, на власну розвідку і видобуток природного газу, а також на використання альтернативних джерел енергії. У нас є рік запасу...", - сказала Тимошенко.

Разом із тим, прем’єр висловила думку, що перехід на формульну ціну російського газу "дає ще одну ступінь для політичної і економічної незалежності України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...