Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава НУНС захищає домовленості Тимошенко

Середа, 21 січня 2009, 13:00

Голова фракції НУНС Микола Мартиненко закликає всіх членів РНБО не допустити відмови від газового контракту між Газпромом і Нафтогазом.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Мартиненка, текст якого наводить Обком.

За словами Мартиненка, на найближчому засіданні РНБО 23 січня можливе ухвалення рішення, яке б зобов'язало уряд розірвати в односторонньому порядку (як мінімум - призупинити з метою перегляду) контракт купівлі-продажу російського газу на 2009-2019 роки, підписаний 19 січня в Москві главами "Газпрому" і "Нафтогаза".

Він зазначив, що неприпустимо для зведення політичних і особистих рахунків і з метою конкурентної боротьби на майбутніх президентських виборах знову розпалювати ледь закінчену "газову війну".

"Це означатиме, по-перше, відмову від досягнутої стабільності і прозорості в сфері торгівлі і транзиту газу, надання можливостей для нового витку газової корупції", - заявив він.

"По-друге (це означатиме), поглиблення важкої економічної кризи в Україні; по-третє, остаточне руйнування і без того підірваного іміджу України в Європі як надійного транзитера природного газу", - заявив він.

"Ми ризикуємо очутитися в політичній ізоляції", - підкреслив Мартиненко.

Він висловив сподівання, що здоровий розум і турбота про національні інтереси України переважатимуть політичні ревнощі і конкуренцію і заплановані деякими політиками авантюрні рішення не будуть прийняті.

"Не можна розмінювати національну безпеку України на чиїсь персональні амбіції", - сказав Мартиненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування