Про імпічмент Ющенку домовлятись нема сенсу - Тимошенко

Субота, 24 січня 2009, 11:47

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко хотіла б, щоб термін правління президента Віктора Ющенка закінчився якомога швидше, однак не вважає це підставою для того, щоб вимагати його імпічменту, навіть якби цього хотіла Росія в обмін на газові пільги.

Так, в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" на прохання прокоментувати вимогу до Ющенка відзвітувати перед Верховною Радою щодо питання Нацбанку і чутки, нібито Москва зажадала оплатити надані газові пільги голосуванням за імпічмент президента, вона сказала:

"З історичного погляду, дев’ять місяців, які залишилися до виборів нового президента, – це такий незначний термін, що робити його предметом системних і великих переговорів щодо проведення імпічменту просто немає сенсу жодній зі сторін".

"Хотілося б, звісно, аби термін правління чинного президента якомога швидше закінчився. Гадаю, цього хочуть усі громадяни України. Але потрібно набратися мужності й потерпіти", - додала Тимошенко.

На зауваження про те, що "серед цих "усіх" не хотілося б враховувати думку іноземної держави", Тимошенко відповіла лише: "Річ у тому, що процедура імпічменту може забрати більше часу, ніж залишилося до президентських виборів".

На уточнююче питання щодо того, чи, кажучи про 9 місяців, розраховує вона, що наступні президентські вибори відбудуться в останню неділю жовтня, Тимошенко сказала: "За великим рахунком, це не має значення. Потерпимо".

Крім того, в ході інтерв’ю прем’єр зізналася, що вважає що "було б чудово, якби країна могла провести вибори якомога швидше, оскільки сукупність дій президента країни сама собою становить загрозу національній безпеці", - однак у секретаріаті Ющенка шукають шляхи для продовження його перебування на цій посаді.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування