Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко їде до Баррозу, щоб переконати його в надійності?

Понеділок, 26 січня 2009, 12:06

Президент Віктор Ющенко проведе зустріч із головою ЄС Жозе Мануелем Баррозу.

Зустріч відбудеться під час візиту президента 26-27 січня у Брюссель, який Ющенко здійснюватиме на запрошення голови ЄС, передає прес-служба президента.

Головну увагу буде зосереджено на актуальних питаннях енергетичної безпеки на європейському континенті та забезпечення належних умов для налагодження ефективної взаємодії між країнами постачальниками, споживачами та транзитерами енергетичних ресурсів.

Ющенко та Баррозу обміняються думками щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також започаткування взаємодії у рамках програми "Східне партнерство".

У середу Ющенко перебуватиме з одноденним робочим візитом у польському місті Вроцлав, де за ініціативи Лєха Качинського відбудеться тристороння зустріч у форматі президент України – президент Польщі – прем'єр Чехії.

Планується обговорення наслідків домовленостей щодо поставок газу для економіки України та в цілому ситуація, що складається з поставками енергетичних ресурсів до країн Європи.

Під час переговорів буде приділено увагу заходам, які дозволять зміцнити енергетичну безпеку та забезпечити надійність постачання.

Як відомо, вже після досягнення газовий домовленостей між Україною та Росією, Баррозу все одно заявив, Росія не може вважатися надійним постачальником газу, а Україна – його надійним транзитером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування