Ющенко просить Тимошенко нормалізувати "Артек"

Середа, 28 січня 2009, 15:04

Президент Віктор Ющенко просить прем’єр-міністра Юлію Тимошенко вжити дієвих заходів щодо нормалізації роботи Центру "Артек" та забезпечити виконання указу про функціонування та розвиток "Артеку".

Про це йдеться у листі президента до глави уряду, повідомляє прес-служба президента.

У ньому Ющенко висловлює глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася у Міжнародному дитячому центрі "Артек".

Президент зауважує, що його стурбованість викликає не тільки невиконання підписаного 27 листопада 2007 року указу про функціонування та розвиток МДЦ "Артек", який передбачав виконання урядом низки відповідних заходів.

"Турбує соціальний резонанс, спричинений повідомленнями у засобах масової інформації, зокрема, стосовно того, що уряд України штовхає МДЦ "Артек" до банкрутства з подальшою метою розпродажу його власності приватним інвесторам", - йдеться в листі Ющенка до Тимошенко.

Президент вказує на те, що "така ситуація є неприпустимою".

У зв'язку з цим він звертається до керівника уряду з проханням "вжити дієвих заходів щодо нормалізації роботи Центру "Артек" та забезпечити виконання зазначеного указу у повному обсязі".

"Про проведену роботу прем'єр-міністр має особисто доповісти главі держави у тижневий термін", - сказано листі Ющенка.

Як відомо, 22 січня директор міжнародного дитячого центру "Артек" Борис Новожилов оголосив голодування через кризову ситуацію в центрі, викликану недостатнім фінансуванням з боку держави, та підозри в тому, що "Артек" навмисне "банкрутують".

У понеділок, 26 січня, Новожилова було шпиталізовано з серцевим нападом до київської лікарні "Феофанія". За останньою інформацією, лікарі оцінюють його стан як "середньої важкості".

Між тим, низка громадських діячів, зокрема і в Росії, виступила на захист "Артеку". А Держдума РФ заявила про намір розглянути питання про надання допомоги цьому центру у зв’язку з його фінансовими труднощами. Є також ініціатива викупити "Артек" в України.

На сьогодні у цьому міжнародному дитячому центрі, добре відомому ще з часів СРСР, 10 таборів. Його площа – 208 га. Його інфраструктура включає кінотеатри, басейн, сучасний освітній центр, що дозволяє табору навчати дітей протягом усього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування