Тимошенко вдруге призначала намісника Семенюк

Середа, 28 січня 2009, 18:34

Кабмін призначив виконувачем обов'язків голови Фонду держмайна Дмитра Парфененка.

Відповідне розпорядження розміщено на сайті уряду.

При цьому Кабмін скасував попереднє розпорядження, яким "тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Фонду державного майна України" призначав того ж Парфененка в.о. голови Фонду.

Нова версія розпорядження звучить так: "До прийняття Верховною Радою відповідного рішення покласти виконання обов’язків Голови Фонду державного майна на заступника голови Фонду Парфененка Дмитра Миколайовича".

В указі також відзначається, що розпорядженням Кабінету Міністрів від 6 лютого 2008 р. № 201 першого заступника голови Фонду державного майна Петрова звільнено із займаної посади у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на державній службі.

Дію зазначеного розпорядження зупинено указом президента від 25 квітня 2008 року.

Ухвалою Конституційного Суду від 17 вересня 2008 було припинено конституційне провадження у справі за конституційним поданням президента щодо конституційності розпорядження уряду про звільнення Петрова.

Постановою окружного адміністративного суду Києва Петрову у задоволенні позову про визнання незаконним розпорядження Кабінету Міністрів щодо його звільнення з посади відмовлено.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 січня 2009 р. апеляційна скарга Петрова залишена без задоволення.

"Київський апеляційний адміністративний суд окремою ухвалою постановив довести до відома Генпрокурора для вирішення питання про порушення проти винних осіб кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень), яке полягає в тому, що Петров не будучи державним службовцем з 2 лютого 2008 р. по 8 січня 2009 р. виконував з відома та за згодою голови Фонду державного майна Семенюк-Самсоненко обов’язки першого заступника голови цього Фонду", - йдеться в розпорядженні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування