Луценко про тіло в авто: головна версія – самоспалення, є свідок

Четвер, 29 січня 2009, 16:07

Судмедексперти встановили, що обвуглене тіло людини, знайдене під Києвом в автомобілі, належало судді Вищого господарського суду України Михайлу Михайлюку.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Ізмаїлі, повідомляє УНІАН.

"Так, тіло встановлено, безумовно. Зараз відбувається експертиза, яка повинна встановити, чи могло бути зовнішнє проникнення в салон автомобіля, адже замки (дверей) закриті, вікна закриті, загиблий пристебнутий ременем", - сказав міністр.

Щодо версій події, Луценко зазначив, що, "природно, головна версія – самоспалення".

За його словами, "є одна обставина: відеокамери на автозаправці зафіксували, що після заправки (автомобіля) суддя заправив невелику каністру бензином і поставив до себе в салон".

"Відразу після цього повернув у ліс, де сталося те, що сталося. Експертиза зараз встановлює технічні подробиці, які дуже схожі на самоспалення", - додав міністр.

Водночас Луценко зауважив, що не слід забігати вперед у висновках, остаточного результату експертизи можна буде очікувати не раніше, ніж за місяць-півтора.

"Але на мій погляд, деталь, що він поставив каністру в салон автомобіля, заїхав у перший же поворот у ліс (після заправки), підштовхує на таку думку", - сказав міністр.

Луценко поінформував, що є свідок, який перебував недалеко від місця події й "чув звук, який схожий не на постріл, а на мікровибух".

Як відомо, 21 січня Дарницьке райуправління міліції Києва порушило кримінальну справу за фактом вбивства людини, обгоріле тіло якої було знайдено напередодні поблизу селища Підліски в автомобілі, що належить одному з суддів Вищого господарського суду України.

23 січня заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев припустив, що обгоріле тіло людини, знайдене під Києвом в автомобілі, власником якого є один із суддів Вищого господарського суду України, належить саме цьому судді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування