Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко каже, його записи викривають усе, а Литвин може стати президентом

П'ятниця, 30 січня 2009, 14:03

Микола Мельниченко запевняє, що його записи "проливають світло на майже всі корупційні схеми у вищих щаблях влади" за часів президента Леоніда Кучми і дозволяють вернути в бюджет десятки мільярдів доларів, які були вкрадені в 1999-2000 роках.

В інтерв’ю Радіо "Свобода" він наголосив, що справа Гонгадзе і перевірка його записів на автентичність мають "дійти до логічного завершення".

"Тому що мої записи дозволяють вернути в бюджет десятки мільярдів доларів, які були вкрадені в 1999-2000 роках. І це той скарб, який, наприклад, в ту ж саму Україну на сьогоднішній день обов’язково повинен повернутися", - сказав Мельниченко.

Водночас, на запитання чи хтось коли-небудь звертався до нього по ці записи в цьому контексті, Мельниченко відповів: "Ні". На його думку, навмисно відокремлюється справа Гонгадзе, "тобто говорять тільки про вбивство" і "зводять до дуже вузького сегменту".

"А я кажу: записи проливають світло на майже всі корупційні схеми у вищих щаблях влади за часів президента Кучми", - заявив Мельниченко.

"І якби записи були прийняті як доказ, то дуже багатих нинішніх керівників України, вони мали б не сидіти у вищих кріслах, а відбувати покарання", - наголосив він.

На запитання, чому тоді він не оприлюднить ці записи, Мельниченко відповів: "Я оприлюднив дуже багато записів. І який сенс оприлюднювати? Хто це почує? Де це почують? Ви зрозумійте, що навіть вийти на прямий ефір чи на "Свободу слова", чи на "Інтер", чи навіть на "Україну", власники не зацікавлені в цій темі".

"Стосовно адміністрації президента, то також до них є дуже багато запитань. Стосовно Юлії Тимошенко. Про Литвина я вже взагалі мовчу", - додав він.

За його словами, "сильні світу цього замість того, щоб вони були покарані, щоб вони віддали ті гроші, які награбували, вони вклали у свій медіа-ресурс, вони купляють журналістів, вони купляють телеканали, і таким чином "забалтують" схему".

На запитання, кому він готовий віддати ті записи, Мельниченко відповів: "Зараз єдиний шлях – це шлях через Генеральну прокуратуру України. І те, що ГПУ вимагала, я все передав. До мене жодних претензій з боку ГПУ немає. Далі потрібно, щоб політики, ЗМІ, журналісти обов’язково піднімали це питання, піднімали і питали в них, що, де і коли".

"А не так, що трапиться так, що, наприклад, відбудуться президентські вибори і, не дай Боже, на них переможе або намалюють: "Переміг Литвин". І що далі робити? Цього не повинно бути", - заявив він, додавши, що Литвин "елементарно" може стати наступним президентом: "Його переговори, які відбулися з Путіним і небажання прокуратури Росії допомогти в справі Гонгадзе, яка напряму виводить на Литвина, на Кучму, це прямо вказує на те".

"Зараз Ющенко і Тимошенко себе скомпрометують. Стосовно Януковича там також проблеми. А Литвин буде весь білий і пухнастий", - сказав Мельниченко.

Водночас, на запитання, чи отримав він "бажаний результат" від своїх дій, майор заявив: "Результат ми отримали в 2004 році у вигляді Помаранчевої революції".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...